Undi

Saat ini ramai blogger dari Parti Auta Semulajadi dan juga Parti Kencing Rakyat sedang meratap kekalahan depa yang amat memalukan dan tidak disangka sama sekali hingga mengakibatkan jeneral perang Parti Auta Semulajadi menyifatkan Tan Sri Isa Samad sebagai ikon rasuah seperti UMNO menjadikan Mat Sabu sebagai ikon khalwat (tapi tidak bersalah atas faktor teknikal yang dicipta sendiri) begitu juga anak Mahfuz sebagai ikon dadah Parti Auta Semulajadi dan ramai lagi pemimpin Parti Auta Semulajadi yang melakukan kesalahan namun wat senyap je sebab mereka berpegang selagi hangpa ahli Parti Auta Semulajadi selagi itulah hangpa bebas buat apa sahaja termasuk nak maki hamun atau boikot kenduri orang UMNO.
Ada penulis blog pro Parti Auta Semulajadi tapi kononnya bersikap adil dan telus padahal jadi penulis upahan siapa yang bagi lebih bagi kurang sikit den swing balik sepertimana yang terjadi kepada Tauket Jambatan Tendong. Tulisan yang bersifat batu api berselindung disebalik title wartawan kononnya adil dan telus tapi busuknya boleh terhidu sejak azali lagi. Cuba Parti Auta Semulajadi balik kepada sejarah di mana pilihanraya kecil sebelum ini yang mana undi Parti Auta Semulajadi semakin merosot namun apabila kalah tidak mahu mengakui kekalahan sehinggakan sanggup memaki hamun segala orang namun Parti Auta Semulajadi sudah alpa apa yang terjadi kepada ceramah ceramah mereka yang rela membenarkan bangsa asing yang kulut pun tak bersunat membaca ayat ayat suci Al Quran semata mata nak meraih undi.
Kalau nak cerita bab rasuah Parti Auta Semulajadi adakah benda yang keropoktidak dianggap rasuah? Atau IMG_2900atau Nik Aziz semakin menggalakkan cara sebegini digunakan sebagai cara kempen bukan sepertimana UMNO menghabiskan ruang kempen berkhidmat untuk novandri. Sudah tidak bertamadunkah kita tu belum lagi mengambilkira apa yang terjadi disebelah siang semasa orang kampung nak keluar mengundi. Inikah adab adab yang diajar oleh islam sepertimana nama parti mereka kononnya? Kekadang manusia ini mudah lupa selalu alpa pada pimpinan mereka dan den yakin satu hari nanti apa yang terjadi pada Al Arqam akan menimpa Parti Auta Semulajadi yang diharamkan apabila terlalu memuja dan taksub kepada seseorang. Kalau hangpa tak percaya hangpa g le umah orang Parti Auta Semulajadi sure depa dok tayang dan gantung gambar Nik Aziz di muka pintu nak masuk laie. Den dok tunggu gak jawapan dari kaki kaki ahli Parti Auta Semulajadi yang dulu selalu dok datang maki den kek blog ni tapi bilo den keluarkan apa yang terjadi di Kelantan tak ado plak yang nak cakap apa den keluarkan salah dan tipu .. Ada ke ahli Parti Auta Semulajadi nak cakap apo den tulis ni salah atau apaa apa posting den pasal pembangunan di Kelantan salah?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: