PAS dan Islam

Adakah betul parti islam? betulkah ahli ahli PAS mengamalkan nilai nilai murni ajaran agama islam? Betulkah ahli ahli PAS tidak pernah mengeluarkan kata kata kesat atau melakukan perbuatan yang tidak melanggar ajaran islam? Pernahkah pemimpin PAS mengkafirkan sesama umat islam hanya kerana kuasa? Pernahkah pemimpin PAS tidak bersubahat di dalam menegakkan kebatilan hanya kerana kuasa?
Persoalan ini sering bermain difikiran den apabila dipelawa menyertai PAS kerana PAS lebih islam dari UMNO kununnya dan oleh kerana den selalu bergaul dengan ahli ahli PAS serta pemimpin PAS bukan hanya di peringkat bawah den selalu menolak pelawaan ini dengan baik walaupun depa ni tao den takkan menyertai PAS kerana den lebih rela tidak berparti dari dok bawah bayang bayang PAS yang lebih banyak berpura pura dari hidup di alam realiti.
Den harap PAS boleh mentarbiahkan ahli ahlinya supaya lebih berkelakuan sebagaimana kehendak agama islam dari dok maki hamun orang. Seperti kata kalau nak menarik perhatian anak dara kenalah berkelakuan sopan santun bukan berkelakuan seperti pelesit. Udah banyak kelakuan ahli PAS ni den tengok bukan sahaja dalam pilihanraya kecil tetapi dalam dunia seharian depa .. Hello den kan selalu dok dengan hangpa semua kalau tak maki hamun orang memang tak sah .. betui ka dak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: