Cakap Berbelit Cam Keling

Nasharudin ke Manek Urai Sabtu

Timbalan Presiden PAS Nasharudin Mat Isa akan jalani pembedahan kecil akibat masalah usus di Hospital Serdang pagi Khamis dan akan turun berkempen di pilihanraya kecil Manek Urai,Sabtu ini.Beliau yang dihubungi Agendadaily kata tidak timbul soal PAS Kelantan larangnya kempen di Manek Urai.”Saya kurang sihat dan InsyAllah turun Sabtu ini”,katanya.-9/7/2009

PAS NI MEMANG CAKAP BERBELIT BELIT, DAH LE KAKI AUTA DAN TEMBERANG DOK JAJA AYAT QURAN UNTUK BETULKAN APA YANG SALAH HANYA KERANA KUASA SEMATA MATA

Syarat nak pakai songkok…

Baru melangkah masuk hari pertama ke sidang Dewan Undangan Negeri Selangor selepas dibebaskan dari ISA Mei lalu,ADUN DAP Kota Alam Shah M.Manoharan yang juga aktivis Hindraf sudah mahu tunjuk belang dengan mempersoalkan pemakaian songkok.

Katanya beliau kurang senang melihat Speaker Dewan Negeri Teng Chang Khim (DAP-Sungai Pinang) memakai songkok semasa menjalankan tugasnya pada persidangan itu.

“Saya tengok Tuan Speaker memakai songkok. Saya tidak bersetuju .. kita berjuang atas prinsip bahawa kita tidak akan memakai songkok kerana tidak diiktiraf sebagai Bumiputera,” katanya kepada para wartawan.

Manoharan berkata jika bukan Melayu diberikan status Bumiputera, beliau akan menjadi orang pertama memakai songkok dan Baju Melayu kerana ia bukan pakaian keagamaan tetapi pakaian kebangsaan.

Katanya semua rakyat Malaysia perlu berbangga memakai pakaian kebangsaan tetapi buat masa sekarang bukan Melayu tidak berasa bangga untuk memakainya kerana mereka tidak dilayan sebagai Bumiputera.

“Saya tidak akan gunakannya sehingga saya diberi status Bumiputera,” katanya.

Katanya status Bumiputera perlu diberi kepada bukan Melayu yang lahir selepas Malaysia mencapai kemerdekaan.-8/7/2009

LU BALIK INDIA TAK PAYAH NAK JADI WAKIL RAKYAT DI MALAYSIA KALAU TAK MAHU IKUT RESAM DI MANA BUMI DIPIJAK .. JENIS DASAR TAK SEDAR DIRI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: