PAS memang MANGKUK

Mangkuk! itulah ayat paling sesuai bagi sesetengah pemimpin PAS yang sedang asyik bermain dengan api terutama mereka yang telah bersarang sifat dendam dalam hati mereka tanpa mengira masa meskipun di bibir mereka sentiasa berkata tidak elok berdendam sesama manusia. Kalau anda nak mengkategorikan mereka ini sebagai apa terpulang kepada anda seperti lidah biawak atau lidah bercabang kerana itu hak anda. Seeloknya para pemimpin PAS ini bermuhasabah diri mereka sendiri sejenak di dalam menentukan hala tuju mereka kerana sifat dendam, hasad dengki serta BATU API amat di kutuk oleh Allah s.w.t apatah perbuatan itu dilakukan hanya semata mata kerana kuasa.
Den sekarang tertarik serangan serangan ke atas peribadi calon sebagaimana yang biasa dilakukan hanya kerana semata mata ingin mengambarkan calon mereka lebih islamik, lebih baik dari malaikat malaikat dan juga lebih bersih dosa dosa dari bayi yang baru lahir. Ini mengembalikan ingatan den terhadap kata kata kawan den yang mana kalau anda ingin digelar ustaz amatlah mudah, berserbanlah dan membaca sepotong dua ayat semasa berbicara dan gambarkan diri anda adalah ahli PAS maka anda akan digelar ustaz walaupun hanya itu sahaja yang anda tau kerana saban hari anda sibuk dengan aktiviti keduniaan.
Kehidupan dalam PAS memang indah seindah digambarkan dan dikhayalkan tetapi sendiri mau ingat kerana khayalan memang bahaya seumpama penagih dadah yang akhirnya menjadi sampah masyarakat. Seperti juga kemasukan Zaid Ibrahim yang mana dulu orang PAS memaki hamun dan adalakanya disuruh mengucap balik sebagaimana orang yang baru masuk Islam kini dianggap sebagai WIRA hanya semata mata keluar dari UMNO dari segala perbuatan beliau selama ini telah SUCI kerana orang PAS memang pakar dalam MENYUCIKAN DOSA DOSA ORANG DI DUNIA INI. Begitu juga dengan Nik Aziz apa jua kata kata yang keluar dari mulut dia akan di anggap sebagai kata kata KERAMAT meskipun apa yang dituturkan di dalam keadaan MAMAI dan tidak sedar. Seharusnya ada seseorang yang menasihati beliau supaya berhati hati di dalam bercakap namun adakah ahli PAS yang berani atau ADA TELOR DI BAWAH untuk menegur Nik Aziz tapi rasanya tidak ada kerana seperti ada tulisan yang mengambarkan Nik Aziz ini separuh wali dan ini membuatkan sesiapa sahaja takut atau gerun (bak kata orang kelantan) untuk menegur atau menasihati beliau meskipun untuk kebaikan Nik Aziz dan parti PAS sendiri. Bagi den semua ini berlaku kerana kuasa semata mata kerana jika dulu Nik Aziz pernah mengambarkan DAP ini sebagai syaitan namun dek kerana kuasa beliau sanggup melakukan apa sahaja begitu juga bersahabat dengan orang bukan islam. LIDAH INI MEMANG TIDAK BERTULANG .. oleh itu berdebatlah anda seorang diri NANTIIIII

1 Comment

  1. TokMudim said,

    30 June, 2009 at 5:52 am

    DmubFcuk….. mangkuk punya melayu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: