Apo ni

Den bukan apo kekadang naik antu gak dengan keadaan politik kebelakangan ni, kenapa la orang mata sepet ni tak boleh dok dediam kalau lim kit siang aka batu api tu bercakap lain la sikit sebab dia nak cari publisiti dan sesuap nasi apabila tiba time pilihanraya tapi yang mangkuk hayun dalam Barisan Nasional nak nak yang dok buat projek dalam bilik hotel macam orang muda tu den tak tak senang duduk dan tak layak langsung untuk bercakap pasal ketuanan melayu atau apa sahaja yang menyentuh sensitiviti kaum. Kenapa perlu dibangkit sekarang adakah kerana kerusi melayu di parlimen sudah berkurangan atau adakah mereka ini sudah mencari sebab mahu lagi habuan habuan tanpa memikirkan kesan pada orang lain.

Den tak kisah samada PAS mahu berdiam diri kerana seperti mana sebelum ini mereka akan duduk diam jika itu memberi kelebihan kepada mereka tak kira la samada kepala mereka akan dipijak atau tidak yang penting habuan selepas itu manakala PKR seperti biasa mereka memang hamba abdi pada DAP tak payah nak berselindung lagi tambahan pula untung besar nak masuk. Mereka akan melaga lagakan tak kira siapa asalkan mereka mendapat habuan secukupnya malah melimpah ruah hasil dari sikap mereka.

Den raso PAS akan membiarkan UMNO terkontang kanting menangani isu ini kerana andaian mereka tidak terlibat dalam hal ini tapi mereka tidak sedar PAS dan PKRlah yang memulakan semua ini. Hanya kerana rakus pada kuasa mereka membiarkan kepala mereka dipijak sesuka hati, dasar parti sudah dicampak entah ke mana kerana semata mata rakus pada kausa. PAS hanya layak digelar pengemis politik, dapat elok sikit tak dapat tak apa sekadar itu rezeki kononnya sepertimana yang di ajar kepada ahli mereka.

Bagi den la kalau mata sepet nak mempertikaikan ketuanan melayu serta sering mencabar maka sekarang den mencabar pemimpin UMNO supaya MELEPASKAN TANPA HUKUMAN DATUK AHMAD bekas Ketua UMNO Bahagian Bukit Bendera kalau perlu bayar ex gratia serta permohonan maaf dari BARISAN NASIONAL sepertimana lawyer kangkung buat kepada bekas bekas hakim negara dulu. Kalau parti komponen saling mengugut UMNO apa perlu kita mengambil tindakan ke atas hali kita tetapi mereka bercakap sesuka hati tanpa memperdulikan hati dan perasaan orang lain. Den nak tengok sejauh mana pemimpin UMNO berani berhadapan dengan krisis ini. MCA pun yang wanita jangan nak meroyam sangat kalau gila nak berlaki pi le cari lelaki jangan jadi cam si makanan anjing tu, moralnya jangan bercakap sesuka hati kerana orang akan menilai anda dan jangan terlalu berlagak dengan kedudukan anda jenguk jenguk sikit ke bawah dan pandang pandanglah sekeliling.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: