Keliru

Heran gak den baca kenyataan kumpulan rock yg dikatakan londeh seluar dan menyalahkan penonton plak tapi yang bebal pi ajak dia tak pulak disalahkan .. nape nak PROTES harga minyak pi jemput kumpulan rock kalau bawa kumpulan nasyid kan aman sket tapi den raso yang bawa dia pun sama rock masih tak puas zaman bujang tu yang nak heavy kepala dan tak bule nak lupakan tabiat ROCK ROCK ROCK ahaks bagi batu hempuk atas kepala baru tao he he

Nampaknya harapan tinggal impian je la .. MP SAPP dah declare nak stay ngan Barisan Nasional kempunan laie le si mata lebam nak ke Putrajaya .. aritu kecos dari Pahang le dari Terengganu le pasnie dari planet mana plak yang nak lompat parti .. tapi yang jadi mangsa Pasir Mas asik kena perli je sabo le Datuk ahaks

Den cian gak ngan mata lebam ni .. angan angan tinggi sangat belum jadi MP dah berangan angan nak jadi PM kunun kunun nak turunkan harga minyak la nak jaga kebajikan rakyat le tapi dalam TV dok tayang manusia (tu pun kalau dari kaca mata depa ni manusia) yang tak cukup lagi kelengkapan asas tapi kena soal dengan press sikit da melenting .. CHEQ TAHU LA APE CHEQ BUAT HANGPA TAK LAYAK NAK TANYA SOALAN KEK CHEQ YANG PEGANG SATU NEGERI SEKARANG CUBA TENGOK RAKAN RAKAN CHEQ DOK PEGANG 5 NEGERI SEKARANG TAK PAYAH NAK NGAJAR CHEQ ahaks cian den tengok kalau MB jawab soalan dengan penuh emosi semput he he

Yang ni den nak bantai gomen sket .. ape kejadah dok bagi RM1,000,000.00 (Ringgit Malaysia : Satu Juta Sahaja) kepada atlit yang menang pingat emas tak cukup ke dengan habuan yang dulu .. den bukan apo kalau dibagi kepada rakyat yang tak cukup keperluan asas dah berapa keluarga dapat merasai erti kemerdekaan .. tu jambatan kek kampung den bila bila masa je nak runtuh tapi wakil rakyat sibuk dok berceramah sana sini .. bukan beso cam jambatan Penang dan tak le menelan belanja cam nak buat monorail tu jambatan kampung merentasi tali air je pun .. udah udah le jual air liur tu ni time untuk KERJA bukan nak honeymoon lagi dulu time nak jadi wakil rakyat bukan main manis janji di tabur .. KOPIAH atas kepala tak tinggal kot tu siang malam pakai sampai nak solat jumaat pun pakai kot masak tol he he

Kalo dah jadi menteri tu iye pun dengar la cakap rakyat sket jangan wat rete gomen tu rete sendiri .. cam si zaid tu dok bagi ex gratia wat cam duit sendiri tak nak declare berapa .. kalau duit ko lantak pi le ni duit rakyat declare le .. jangan dok kerana kepentingan politik dok salah sana sini awak tu just senator jangan dok berangan lebih bukan dipilih oleh rakyat pun hanya di pilih oleh Pak Lah kalau nak bodek pun biar le berpada pada jangan dok naik tocang jatuh mampus beb .. Den nak ingatkan menteri tanggungjawab besar jangan dok mengelamun sorang diri pastue terus buat orang sekeliling memang le YES BOS ALLRIGHT BOS PERFECT BOS mangkuk tingkat semua tu .. ambil le pandangan rakyat dulu baru buat .. jangan dok buat sesuatu lepas dok berkhayal tu pun nasib baik tak amik ICE kalau tak lagi haru .. jangan nak jaga hati seorang dua harta yang boleh diberi pada ratusan keluarga miskin hanya diberi pada 6 keluarga yang sudah berHARTA fikir fikir sendiri ler otak semua ada kalau tak nak pakai gak bagi LEMBU pakai ahaks

Cubalah anda fikir fikirkan bersama –> CABARAN SAIFUL

2 Comments

  1. emilia said,

    8 July, 2008 at 1:24 am

    Harga petrol/bahan bakar dah naik maka kita sebagai end-users tak dpt lari dari impak kenaikan tersebut. Wa geram sebenarnya nih. Geram bila siang2 buta (9 pagi – 4 ptg), lampu letrik dipersisiran jalanraya masih terpasang. Apa halnya tu?? Siapa yg tak buat kerja nih? Nak suruh wa yg anggun ni panjat tiang tu ke?? Harharhar …

  2. emilia said,

    8 July, 2008 at 1:28 am

    Wa dah tulis sekajang tapi hilanglah pulak. Takper, bior wa carik mood dulu eh??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: